Nieuws

Goede, betaalbare kinderopvang krijgt ook vorm in 2023

In 2023 zijn de plannen van het kabinet om vrijwel gratis kinderopvang te realiseren verder uitgewerkt. Wat zeker is, is dat op 1 januari van dit jaar (2023) de koppeling met de gewerkte uren van de minst-werkende ouder wordt losgelaten. Dit betekent dat een kind van een werkende ouder recht heeft op een hele dag opvang, als de ouder  minimaal 1 uur werkt op die dag. Ook is zeker dat de kinderopvangtoeslag omhoog gaat. Hieronder lichten we deze verandering toe.

Kinderopvangtoeslag gaat omhoog in 2023

Het kabinet heeft besloten om de kinderopvangtoeslag voor 2023 te verhogen. Door de verhoging gaat het maximaal vergoede uurtarief voor dagopvang van €8,50 euro naar €9,12 euro per uur. De extra verhoging wordt dan in januari in de toeslag verwerkt, over december krijgen ouders een nabetaling.

Heeft u vragen over de kinderopvangtoeslag? Neem dan gerust contact met ons op. Ook kunt u www.toeslagen.nl raadplegen voor meer informatie.

Bron: RTLNieuws

Wat gaat er nog meer veranderen in 2023?

De hoogte van de kinderopvangtoeslag is met ingang van 2023 niet meer afhankelijk van het aantal gewerkte uren van ouders. Tot nu toe is de hoogte van kinderopvangtoeslag mede afhankelijk van het aantal uren van de ouder die het minst werkt. Deze ‘koppeling aan de gewerkte uren’ is voor veel ouders een ingewikkelde voorwaarde. Doordat deze voorwaarde vervalt hoeven ouders met bijvoorbeeld onregelmatige werktijden nu niet meer in te schatten hoeveel uren per maand de minst werkende ouder werkt en dit voorkomt veel gedoe.

Op www.toeslagen.nl vind u ook de informatie die u nodig heeft met betrekking tot het aanvragen van uw kinderopvangslag. Heeft u vragen en/of hulp nodig bij het aanvragen van uw kinderopvangtoeslag laat het ons weten via ons contactformulier. Nadat wij uw formulier hebben ontvangen nemen wij contact met u op.

Bron: gratiskinderopvang.nl

Leuke tips

Heeft u groene vingers? Of wilt u deze samen uw kind ‘kweken’? Dan nodigen wij u graag uit om eens te grasduinen door alle leuke onderstaande linkjes, met boordevol leuke activiteiten en tips omtrent ‘groen leven’.

Frankenfruit in Bergen op Zoom

Van Bergse Bodem

Natuurpodium Brabantse Wal

IVN Natuur Educatie

Natuurmonumenten

De Vogelbescherming

Voedingscentrum – gezond opvoeden

Weekendflits

Na inschrijving ontvangt u van ons tweewekelijks onze weekendflits. Een uitgebreide nieuwsbrief waarin wij onze klanten informeren over de activiteiten die we ondernemen, de data van onze oudermiddagen en -borrels, beschikbaarheid in de weekeinden, een leuke column van directie en nog veel meer leuks!