Pre-school (VVE)

Pre-school met Uk & Puk

Uk & Puk zorgt voor een totaalontwikkeling bij peuters & kleuters. Dat wil zeggen dat peuters & kleuters zich goed leren voelen, dat ze zelfredzaam worden en dat ze leren om zintuiglijk waar te nemen en om logisch na te denken. Ieder kind op zijn eigen manier en eigen tempo. Onze pre-school is een hoog kwalitatieve peuterspeelzaal waarin uw kind persoonlijk en direct begeleid wordt door onze pedagogisch professionals.

Dankzij Uk & Puk  ontwikkelen ze zich op motorisch vlak en leren ze om hun eigen gedrag te sturen. Op die manier krijgen peuters & kleuters meteen alle vaardigheden mee om zich maximaal te ontplooien en bereiden zij, zich samen met Puk, voor om vol zelfvertrouwen naar school te gaan.

Pre-pre-school: 1-plus

Vanaf ongeveer 18 maanden (pre-pre-school) bieden wij onze gasten de mogelijkheid om het pre-pre-schoolprogramma (peuterspeelzaal) te gaan volgen. Een leerzaam en uitdagend programma dat onze kleine gasten spelenderwijs voorbereid op het pre-schoolprogramma. Het stimuleren van de motorische ontwikkeling en taalontwikkeling staat centraal. 

Pre-school: 2-plus

Vanaf 2-plus bieden wij ons pre-schoolprogramma aan. Volgt uw kind het pre-pre-school traject dan zal uw kind, wanneer hij/zij twee jaar wordt, overgaan naar de klas van 2-plus. Het verschil met de 1-plus is dat er in de 2-plus klasjes meer wordt ingespeeld op het “wij” en “samen”. In deze leeftijdsfase ontwikkelen kinderen dit besef en kan de basis voor “samen spelen, samen leren” gelegd worden. Naast motorische ontwikkeling en taalontwikkeling wordt in deze fase ook de sociaal-emotionele ontwikkeling verder gestimuleerd. En uiteraard speelt de natuur, naar buiten gaan en de wereld stapsgewijs ontdekken, ook hier een hele grote rol.

Pre-school: 3-plus

Het pre-schoolprogramma vanaf 3-plus staat in het teken van de voorbereiding op het “schoolleven”. Dit programma staat in het teken van meer uitdaging, zelfstandigheid en persoonlijke ontwikkeling. Dit doen we natuurlijk met name buiten: bewegen, de natuur in, tuinieren. We geven samen antwoord op het hoe, wat, waar en waarom?

Tijden

Onze pre-school heeft een ochtend- en een middagprogramma.

Het ochtendprogramma duurt van 09:00-11:30

Het middagprogramma duurt van 13:00-15:30

Uw kind mag, indien gewenst, aansluitend mee lunchen of dineren.

Lunchtijd 12:15-12:45

Dinertijd 17:15-17:45

Dan kan uw kind na de pre-school nog even gezellig vrij spelen met klasgenootjes en daarna gezamenlijk aan tafel lekker en gezond eten en napraten. Onze pre-school uren vallen onder de registratie van de reguliere kinderopvang en kent hetzelfde tarief als dagopvang, met behoud van kinderopvangtoeslag.

Aanmelden? Leuk!

Neem dan contact met ons op.