Groene oase

Spelen is essentieel voor kinderen. En wanneer dit buiten is ontwikkelen zij zich nog beter. Buiten zijn en spelen is ontzettend belangrijk en goed voor de ontwikkeling en groei van uw kind. Bij De Vier Seizoenen staat natuurbeleving centraal. In onze tuinen mogen onze gasten heerlijk genieten van de natuur en gaan zij op ontdekkingstocht naar insecten, planten, groenten, fruit en nog veel meer. Dit doen we uiteraard altijd onder begeleiding van ons team. Onze tuinen, ook wel onze groene oase, hebben we aangelegd in samenwerking met tv-tuinman Lodewijk Hoekstra, de groenste tuinman van Nederland, in zijn programma Lodewijks Groene Geluk. Lees hieronder meer over de aanleg van onze tuinen.

Groen, groen en nog eens groen

In onze groene oase is ruimte om te ontdekken, spelen, rennen, klimmen, vallen en weer opstaan. Op warme zomerdagen, in de sneeuw, in de regen. We gaan altijd naar buiten. We genieten van het buiten zijn, het is echte ontspanning. We laten onze gasten ervaren wat er groeit en bloeit in de tuin, en hoe dit voelt, ruikt en smaakt.

Onze vier tuinen

Onze buitenruimte is in vier tuinen onderverdeeld:

De pluktuin waarin we samen met de gasten groenten en fruit kweken, oogsten en plukken! We zijn ook actief bezig met onze kruidentuin, en we smullen graag van het lekkers uit de tuin. We hebben een vrijwilligersteam van opa’s en oma’s. Mocht u ook interesse hebben om vrijwilliger te worden, neemt u dan contact met ons op.

De teletubbietuin, met een groot grasveld met niveauverschillen. Enorm uitdagend om de (loop)motoriek van uw kind (verder) te ontwikkelen.

De wilgentuin, waar we lekker kunnen wegkruipen in de wilgenhut, wandelen door het bamboe-bos of spelen met onze natuurlijke speeltoestellen.

Het sport-en-spelveld met een groot groen gazon waarop de allerkleinsten heerlijk kunnen voelen in het gras, en de allergrootsten zich helemaal vrij kunnen bewegen.

 

                   

Lodewijks Groene Geluk

Onze groene oase is ontworpen en aangelegd door tv-tuinman Lodewijk Hoekstra en zijn team. In zijn programma Lodewijks Groene Geluk is in het gehele tweede seizoen te zien hoe we de tuin met elkaar hebben aangelegd. Van een verwilderde tuin tot een groene oase; wij zijn zo trots op het eindresultaat! Vraag gerust een rondleiding aan om te komen kijken. Bekijk hieronder de afleveringen.