Onze werkwijze

Kleinschalig, huiselijk, groen

Een goede natuurbeleving is essentieel in de opvoeding. Iedere soort ontwikkeling die kinderen doormaken kun je oefenen in de natuur. Een simpel voorbeeld kan al zijn het voorzichtig oppakken van een lieveheersbeestje waarmee de fijne motoriek geoefend wordt. Daarnaast geeft spelen in de natuur vooral ook plezier en ontspanning. Een oase van rust. Lees hier meer over onze groene oase.

Om onze kwaliteit van opvang te kunnen waarborgen, hebben wij drie kleinschalige, verticale groepen van 0-4 jaar. De Lente, Herfst en Zomer. De Winter is de ouderlounge waar u een drankje kunt pakken als u uw kind brengt of ophaalt.

Door onze kleinschaligheid kunnen we vanuit vertrouwen werken. Wij vinden het belangrijk dat zowel uw kind als uzelf ons kent en zich vertrouwd voelt bij ons en andersom. Het contact met ons team is dan ook laagdrempelig en persoonlijk. Meer informatie over ons team leest u hier.

Flexibiliteit

De Vier Seizoenen is geopend van 6 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar. Ook in de avonden, weekenden en feestdagen. Wij werken niet met dagdelen maar met een minimale afname van 3,5 uur per opvangmoment. Dat betekent dat u uw kindje(s) de hele dag door kunt brengen en halen. In al onze jaren ervaring hebben wij gemerkt dat werken met dagdelen een belemmering is voor u als ouder. Zeker wanneer u flexibele opvang nodig heeft. U kunt bij ons een vaste, flexibele of weekendovereenkomst of een combinatie hiervan afsluiten. Lees hier meer over onze tarieven, type overeenkomsten, services en voorwaarden.

Flexibiliteit betekent bij ons meer dan alleen ruime openingstijden. Flexibiliteit betekent ook dat we maatwerk bieden, we denken met u mee wat het beste is voor uw kind. We houden het ritme van thuis aan om zo veel mogelijk continuïteit aan uw kind te bieden en aan te sluiten bij uw gezinssituatie. Daarom werken we met leefregels. In dit document noteert u, eventueel samen met een van onze teamleden, het ritme en de voorkeuren omtrent de verzorging en opvoeding van uw kind, onze gast.

Bitcare

Bitcare is een online plannings- en administratiesysteem voor de kinderopvang. Wij werken met Bitcare om uw planningsaanvragen snel te kunnen verwerken en u inzicht te bieden in alle informatie omtrent de opvang van uw kind. Zodra u bij ons een overeenkomst afsluit krijgt u toegang tot de OuderApp van Bitcare waarin u alles kunt regelen; van het aanvragen van uw planning tot het bekijken van foto’s van uw kind. Tijdens het kennismakingsgesprek leggen we u uitgebreid uit hoe Bitcare werkt.

Kwaliteit en controle

Ons registratienummer voor het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) is als volgt: 275559506. Als u op het nummer klikt, wordt u doorverwezen naar het LRK en de GGD-inspectierapportages.

Gezonde en gevarieerde voeding

We weten allemaal dat gezonde voeding het verschil kan maken voor de groei van uw kind. Maar het is vaak lastig. Wat is dan precies allemaal gezond en wat niet? En wat is de balans tussen gezonde voeding en ‘af en toe gewoon een snoepje’? Binnen De Vier Seizoenen denken we zorgvuldig na over deze vragen. Uw kind kan bij ons ontbijten, lunchen en dineren. We bieden een gevarieerd aanbod aan, met vers brood van de bakker, (fruit)sap op natuurlijke basis en we kiezen altijd voor vers fruit en groente, natuurlijk uit eigen tuin. Ook houden we rekening met bijzondere voeding, zoals halal, vegetarisch, veganistisch of gluten- en lactosevrij (onder andere). Bij vragen omtrent de voeding of het eetpatroon van uw kind denken wij altijd met u mee. Wij hebben ook een Gezonde Coach kinderopvang in huis.